elekEnergie besparen is leuk. Je merkt het effect al snel op je bankrekening doordat je per jaar tientallen en soms zelfs honderden euro’s kunt besparen! Dat is geld dat je normaal nooit meer terug zou zien, en dat is zonde. We geven je een paar tips om zuiniger met energie om te gaan.

Goede isolatie voorkomt grote frustratie

Besparen is doodeenvoudig als je zorgt voor goede isolatie. Wat niet weggaat hoef je niet aan te vullen, en zo is het ook zeker met warmte. De warmte die verloren gaat door gebrekkige isolatie moet weer bijgevuld worden en daar moet de ketel weer flink voor stoken. Dat kost je niet alleen veel gas, maar ook elektriciteit om de ketel aan te sturen. Bespaar daarom en zorg voor goede isolatie!

De televisie kan uit als er niemand naar kijkt

We willen allemaal graag wat besparen op onze energierekening, maar zijn niet bereid om daar grote offers voor te brengen. We willen niet ’s winters in de kou zitten en zo besparen op gas, we willen niet voortaan maar 4 minuten douchen, en zo willen we eigenlijk alleen besparen als het ons verder niets kost. Dat kan! Het is heel eenvoudig, maar veel televisies gaan standaard op stand by als je ze uitschakelt. Door voortaan de stekker uit het stopcontact te halen of een stekkerdoos met schakelaar aan te schaffen voorkom je dat de televisie in stand by blijft staan en bespaar je dus energie.

6926793611_c9d298c202_oWanneer mensen de vraag stellen hoe zij minder energie kunnen verbruiken in de koude wintermaanden dan willen zij vaak creatieve manieren horen waar zij nog niet eerder aan gedacht hebben. Dingen zoals een zuinige CV ketel aanschaffen of een warme trui aantrekken hebben de meeste mensen al meerdere malen als advies gehad. Hier hebben zij dan ook niet zo veel aan. Wij begrijpen dit en willen je daarom in dit artikel een aantal tips geven om energie te besparen in de koude wintermaanden die je nog niet eerder gehoord hebt.

Richt je kamer opnieuw in

Door je kamer slimmer in te richten is het mogelijk om minder energie te verbruiken in de winter. De truc is namelijk om de meubels zover mogelijk van de externe muren van het huis te zetten. Langs deze muren heb je namelijk vaak last van tocht en voelt het een stuk kouder aan in huis.

Zorg voor een goede luchtstroom

Door te zorgen voor een goede luchtstroom in huis is het mogelijk om energie te besparen. Beter gezegd moet er gezorgd worden voor een gecontroleerde luchtstroom. Hiermee kan namelijk de stroom van de warme lucht in huis gecontroleerd worden waardoor hier efficiënter gebruik van gemaakt kan worden.

Luchtvochtigheid verhogen

In de winter wordt de lucht in huis vaak erg droog. Vochtige lucht voelt echter warmer aan en houdt de warmte ook beter vast. Door de luchtvochtigheid in huis te verhogen kan je er daarom voor zorgen dat de verwarming minder hoog gezet hoeft te worden. De luchtvochtigheid kan bijvoorbeeld verhoogd worden met behulp van een luchtbevochtiger.