6926793611_c9d298c202_oWanneer mensen de vraag stellen hoe zij minder energie kunnen verbruiken in de koude wintermaanden dan willen zij vaak creatieve manieren horen waar zij nog niet eerder aan gedacht hebben. Dingen zoals een zuinige CV ketel aanschaffen of een warme trui aantrekken hebben de meeste mensen al meerdere malen als advies gehad. Hier hebben zij dan ook niet zo veel aan. Wij begrijpen dit en willen je daarom in dit artikel een aantal tips geven om energie te besparen in de koude wintermaanden die je nog niet eerder gehoord hebt.

Richt je kamer opnieuw in

Door je kamer slimmer in te richten is het mogelijk om minder energie te verbruiken in de winter. De truc is namelijk om de meubels zover mogelijk van de externe muren van het huis te zetten. Langs deze muren heb je namelijk vaak last van tocht en voelt het een stuk kouder aan in huis.

Zorg voor een goede luchtstroom

Door te zorgen voor een goede luchtstroom in huis is het mogelijk om energie te besparen. Beter gezegd moet er gezorgd worden voor een gecontroleerde luchtstroom. Hiermee kan namelijk de stroom van de warme lucht in huis gecontroleerd worden waardoor hier efficiënter gebruik van gemaakt kan worden.

Luchtvochtigheid verhogen

In de winter wordt de lucht in huis vaak erg droog. Vochtige lucht voelt echter warmer aan en houdt de warmte ook beter vast. Door de luchtvochtigheid in huis te verhogen kan je er daarom voor zorgen dat de verwarming minder hoog gezet hoeft te worden. De luchtvochtigheid kan bijvoorbeeld verhoogd worden met behulp van een luchtbevochtiger.