elekEnergie besparen is leuk. Je merkt het effect al snel op je bankrekening doordat je per jaar tientallen en soms zelfs honderden euro’s kunt besparen! Dat is geld dat je normaal nooit meer terug zou zien, en dat is zonde. We geven je een paar tips om zuiniger met energie om te gaan.

Goede isolatie voorkomt grote frustratie

Besparen is doodeenvoudig als je zorgt voor goede isolatie. Wat niet weggaat hoef je niet aan te vullen, en zo is het ook zeker met warmte. De warmte die verloren gaat door gebrekkige isolatie moet weer bijgevuld worden en daar moet de ketel weer flink voor stoken. Dat kost je niet alleen veel gas, maar ook elektriciteit om de ketel aan te sturen. Bespaar daarom en zorg voor goede isolatie!

De televisie kan uit als er niemand naar kijkt

We willen allemaal graag wat besparen op onze energierekening, maar zijn niet bereid om daar grote offers voor te brengen. We willen niet ’s winters in de kou zitten en zo besparen op gas, we willen niet voortaan maar 4 minuten douchen, en zo willen we eigenlijk alleen besparen als het ons verder niets kost. Dat kan! Het is heel eenvoudig, maar veel televisies gaan standaard op stand by als je ze uitschakelt. Door voortaan de stekker uit het stopcontact te halen of een stekkerdoos met schakelaar aan te schaffen voorkom je dat de televisie in stand by blijft staan en bespaar je dus energie.