groepenkast uitbreiden in Eindhoven Stroomstoringen in uw woning zijn vanzelfsprekend erg vervelend, zeker als u zelf niet weet wat de oorzaken van deze stroomstoringen zijn. Het kan zijn dat elektrische apparaten niet naar behoren werken, bijvoorbeeld door een defect of storing, maar ook overbelasting van uw elektriciteitsnet is een veelvoorkomende oorzaak van stroomstoringen. Zeker met de hedendaagse apparatuur krijgt u elektriciteitsnet heel wat te verduren! Om een oplossing te bieden voor dit probleem, kunnen onze installateurs uw groepenkast uitbreiden in Eindhoven. Ook het geven van advies om overbelasting in de toekomst tegen te gaan, behoort tot onze mogelijkheden. Bovenal weet u bij ons zeker, dat er op een veilige en verantwoorde manier wordt gewerkt aan het vinden van een oplossing voor het probleem in uw groepenkast.

Waarom uw groepenkast uitbreiden in Eindhoven?

Een groepenkast uitbreiden in Eindhoven wordt hoofdzakelijk gedaan om uw elektriciteitsnet zo goed mogelijk te ontlasten. Neem bijvoorbeeld de woonkamer en keuken, waar u wellicht zowel een televisie als keukenapparaat tegelijkertijd aan heeft staan. Zeker met technische apparaten die er tegenwoordig op de markt zijn, krijgt uw elektriciteitsnet heel wat te verduren. Door de woonkamer en keuken te splitsen in de groepenkast, wordt de belasting verdeelt over meerdere groepen.

Het samenstellen en vervangen van groepenkasten

Reeds werd beschreven, in welke situaties het uitbreiden van een groepenkast interessant kan zijn. Onze elektriciens in Eindhoven bieden echter niet alleen hulp bij het uitbreiden van groepenkasten. Ook voor het samenstellen van een nieuwe groepenkast of het vervangen van uw bestaande groepenkast kunt u bij ons terecht. De ervaring die wij in de afgelopen jaren hebben opgedaan met het vervangen van groepenkasten, maakt dat we u altijd van passend advies kunnen voorzien. Hoeveel groepen zou u bijvoorbeeld aan de meterkast toe moeten voegen?

Mogelijk maakt u momenteel nog gebruik van een klassieke groepenkast met losse stoppen. Deze oude stoppen worden gekenmerkt door hun kleine raampje aan de voorzijde. Achter dit raampje zit een metalen pin, die uit de stop springt bij een kortsluiting. Tegenwoordig zijn er veel modernere modellen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een automaat met losse schakelaars. De schakelaar wordt automatisch omgezet als er sprake is van een kortsluiting. In plaats van het vervangen van een stop, is het in dit geval voldoende om de schakelaar handmatig om te zetten. Houd er hierbij wel rekening mee, dat u eerst de bron van de kortsluiting gevonden moet hebben. Wij kunnen uw oude groepenkast vervangen voor een modern alternatief.

Vervangen van groepenkast naar nieuwe richtlijnen

Wanneer u niets aan uw groepenkast verandert, hoeft deze niet aan de laatste richtlijnen op het gebied van veiligheid en ontwerp te voldoen. Pas wanneer u de meterkast aanpast, is het noodzakelijk om deze richtlijnen nader te bekijken. Mocht u in geen jaren wat aan de meterkast hebben aangepast, dan kan het laten aansluiten hiervan op de meest recente richtlijnen een flinke verandering van de meterkast vergen. In sommige gevallen is het niet rendabel om de groepenkast aan te passen, maar kunt u deze beter volledig vervangen. Onze elektricien in Eindhoven adviseren u hier graag over. Ook kunnen we u meer over deze richtlijnen vertellen.

Hulp bij het ontwerp van een nieuwe meterkast

Tot slot bieden we u graag hulp bij het ontwerp van een geheel nieuwe meterkast. Denk bijvoorbeeld aan de meterkast die u bij een nieuwbouwproject wilt laten plaatsen. Wij zorgen dat de groepenkast aansluit bij het aantal ruimtes in uw woning, zodat een overbelasting voorkomen kan worden. Dit maakt dat het niet noodzakelijk is om de groepenkast uit te breiden. Vanzelfsprekend wordt de nieuwe meterkast zo samengesteld, dat deze voldoet aan de laatste richtlijnen.

Onze monteurs kunnen u helpen bij het uitbreiden, samenstellen, of vervangen van uw groepenkast in Eindhoven. Daarbij geven we u graag advies om ook op andere manieren bij te dragen aan de ontlasting van uw elektriciteitsnet. Zo kunt u deze vervelende stroomstoringen in de toekomst zo goed mogelijk tegengaan in uw woning.

Waarom kiest u voor ons

  • De juiste vakkennis
  • 24/7 bereikbaar
  • Storingsdienst voor nood
  • Uitstekende service

24/7 bereikbaar