elektriciteit aanleggenAls je zelf verlichting aan wil leggen, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Zeker als je wilt dat het aanleggen van de verlichting veilig en op een goede, duurzame manier gebeurt. Het is dus van het grootste belang dat je een aantal standaard tips tot je neemt voordat je zelf aan de slag gaat om te klussen met elektriciteit. Wij hebben drie goedbedoelde adviezen voor je.

Google, maar bij twijfel: bel een expert

Natuurlijk, Google is een bron van betrouwbare en bruikbare informatie als het aankomt op het aanleggen van elektriciteitsdraden en verlichting. Maar, als je twijfelt of als je er niet uitkomt, vraag dan een expert. Natuurlijk kan je hiervoor een monteur vragen of een elektricien, maar ook vrienden die al vaker verlichting hebben aangelegd, zijn goede kandidaten.

Investeer in of leen goede apparatuur

Maak een lijstje met wat je allemaal nodig hebt. Een spanningsmeter, kleine schroevendraaiers, stroomdraden, cetera. Leen wat je kan lenen en investeer anders in goede spullen. Daar ga je tijdens het aanleggen veel voordeel van hebben.

Denk na over je lichtplan

Verlichting aanleggen is vaak vrij permanent, zeker als je kiest voor spotjes of voor hanglampen aan het plafond. Denk erover na wat het effect op je woonkamer of kantoor gaat zijn en voorkom vervelende verrassingen als je alles voor het eerst aansluit. Dan weet je zo goed als zeker dat de verlichtingskeuze die je hebt gemaakt, voor jou ook echt de juiste is.