Heb je een tekort aan stopcontacten in jouw woning in Eindhoven? Of moeten er extra lichtschakelaars komen? Dan kun je extra stroompunten plaatsen. Om de stopcontacten en schakelaars straks te kunnen gebruiken, moet je natuurlijk wel eerst elektra aanleggen. Het is vanzelfsprekend dat elektra op een veilige manier aangelegd moet worden. Toch zien we geregeld dat mensen hierbij de mist ingaan. Daarom vertellen wij je hier hoe je elektra op veilige wijze aanlegt.

Werk met goed gereedschap


Voor het aanleggen van elektra heb je gereedschap nodig. Pak hiervoor niet de eerste de beste schroevendraaier uit jouw gereedschapskist, maar gebruik geïsoleerd gereedschap. Wanneer je geïsoleerde gereedschappen gebruikt, ben je beter beschermd tegen kortsluiting en elektrocutie. Elektra aanleggen is dus een stuk veiliger wanneer je goed gereedschap gebruikt. Vergeet ook niet om de stroom uit te schakelen voordat je aan de slag gaat. Controleer na het uitschakelen van de elektra altijd met een spanningsmeter of de stroom daadwerkelijk van de installatie is.

Weet waar je aan begint

Lang niet iedereen heeft kennis van een elektrische installatie. Geldt dit ook voor jou? Weet dan goed waar je aan begint wanneer je zelf elektra aan gaat leggen. Indien je niet over de benodigde kennis beschikt, leg je elektra mogelijk onveilig aan. Hierdoor kan er op den duur kortsluiting ontstaan. In het ergste geval kan kortsluiting een brand tot gevolg hebben. Zorg dus dat je je bewust bent van het belang van het veilig aansluiten van elektra.

Laat elektra aanleggen door een elektricien


Wil je er zeker van zijn dat elektra in jouw woning veilig wordt aangelegd? Laat dit dan over aan een elektricien. Deze professional weet namelijk precies wat hij moet doen. Hij legt de elektra niet alleen goed aan, maar zorgt ook voor een juiste aansluiting op de elektrische installatie. Hierdoor kun je straks zonder problemen gebruikmaken van de extra stopcontacten en lichtschakelaars. Het kost weliswaar geld om elektra aan te laten leggen door een elektricien, maar dit is het zeker waard.