In steeds meer woningen wordt een aansluiting voor krachtstroom geïnstalleerd. Met name voor nieuwbouwwoningen wordt dit steeds interessanter, nu het aantal gasaansluitingen afneemt. Er zijn verschillende elektrische apparaten te bedenken, waarvoor u krachtstroom in huis nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een elektrisch kooktoestel, een laadpunt voor uw elektrische auto, enzovoorts. Dergelijke apparaten hebben niet voldoende aan de 230V-aansluiting, die standaard in woningen aanwezig is. Wanneer u niet op gas kunt koken, wordt u dus verplicht om krachtstroom te gebruiken. Let wel op, dit geldt alleen wanneer u met meer dan twee pitjes wilt kunnen koken. 2-pitskooktoestellen op elektra hebben vaak nog voldoende aan een 230V-aansluiting.

Tip!: door voor krachtstroom in plaats van gas te kiezen, kunt u besparen op uw energiekosten!

 

Aansluiting voor krachtstroom in huis

De meterkast beschikt doorgaans over een 1-faseaansluiting. Vanuit deze 1-faseaansluiting wordt er 230V naar de verschillende groepen in de meterkast vervoerd. Zo kunt u overal in huis elektra gebruiken. Wanneer u krachtstroom nodig heeft, zal deze 1-faseaansluiting vervangen worden voor een 3-faseaansluiting. Deze 3-faseaansluiting mag niet zonder toestemming van uw netbeheerder worden aangesloten. Neem zodoende altijd eerst contact op met de netbeheerder, voordat u deze 3-faseaansluiting laat plaatsen. Onze elektriciens kunnen dit eventueel ook voor u doen.

 

Nadat de 3-faseaansluiting in de meterkast is aangesloten, moet de meterkast aan de laatste veiligheidseisen voldoen om gebruikt te mogen worden. Hierbij wordt onder meer naar de aardlekschakelaar gekeken. Deze moet passen bij de 3-faseaansluiting die in de meterkast geplaatst wordt voor het ontvangst van krachtstroom.

 

Hulp bij het gebruik van krachtstroom in huis

Het is vrijwel onmogelijk om zelf voor de aanvoer van krachtstroom naar uw woning te zorgen. Onze elektriciens in Eindhoven zijn u dan ook graag van dienst! Wij hebben de juiste kennis en ervaring om de krachtstroomaansluiting voor u in orde te kunnen maken. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar en weet u zeker, dat de aansluiting op de juiste wijze wordt aangesloten in de meterkast. Vooraf kunnen onze elektriciens u tevens van advies voorzien over de noodzaak van het aansluiten van een 3-faseaansluiting in de meterkast. Soms blijkt dit niet noodzakelijk te zijn!