Op welke manier creëer jij een huiselijke sfeer in uw woon- of slaapkamer? Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden, om de sfeer in huis te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van leuke accessoires, kleine bloempotjes in de vensterbank, enzovoorts. Heeft u ook al eens aan het gebruik van een dimmer gedacht? Met een dimmer kunt u de intensiteit van de verlichting in huis heel nauwkeurig instellen. Bij een schakelaar kiest u immers enkel tussen aan of uit. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen die een dimmer u biedt en de mogelijkheden die u hierbij heeft!

 

Werking van een dimmer in huis

Een dimmer kan vaak op de plek van een schakelaar gemonteerd worden. Hierbij hoeft de lamp vaak niet vervangen te worden. Gloeilampen en halogeenlampen zijn vaak namelijk heel goed te dimmen! Bij spaarlampen is het dimmen van de verlichting lastiger, wat zich uit in een minder goed zichtbaar effect. Wanneer de dimmer geplaatst is, kunt u de intensiteit van de verlichting met een schuifje of draaiknop aanpassen.

 

Tip: informeer eens bij een bouwmarkt bij u in de buurt, welke lampen geschikt zijn om te dimmen. Zo weet u zeker, dat u de juiste lamp in huis haalt!

 

Ledverlichting dimmen via een app

Naast de mogelijkheid om voor een halogeenlamp of een gloeilamp te kiezen in combinatie met een dimmer, is ook ledverlichting steeds populairder. Er zijn speciale lampen, die aan een app op uw mobiele telefoon gekoppeld kunnen worden. Zo wordt het mogelijk om de verlichting in huis via de app te dimmen. In sommige gevallen kan ook de kleur van de ledverlichting middels deze app worden aangepast. Zo kiest u in iedere situatie voor een bijpassende kleur. Denk bijvoorbeeld aan romantische rode ledverlichting bij het kijken van uw favoriete film of serie!