De slaapkamer is een persoonlijke ruimte waar u waarschijnlijk alleen tijd met uw gezinsleden doorbrengt. De tijd die u hier doorbrengt mag dan beperkt zijn, dat wil nog niet zeggen dat uw slaapkamer geen gezellige ruimte hoeft te zijn. Integendeel. Een slaapkamer is met behulp van sfeerverilchting zelfs tot een hele persoonlijke en gezellige ruimte te maken. Door het aanbrengen van sfeerverlichting creëert u namelijk nog meer sfeer in uw slaapkamer.

Keuze van de lampen

Door te kiezen voor een bepaald soort verlichting in uw slaapkamer, wordt direct de sfeer bepaald. Volgens veel binnenhuisarchitecten is de keuze voor de verlichting in uw huis een belangrijk aspect om de sfeer te bepalen. Door de juiste verlichting te combineren, doet uw slaapkamer niet meer alleen dienst als slaapplek, maar kunt u er ook lekker ontspannen na een drukke dag.

Onderscheid in sfeerverlichting

breakfast-in-bed-1158270_960_720Er zijn veel verschillende soorten lampen verkrijgbaar. Veel mensen kiezen ervoor om hun slaapkamer te verlichten door middel van basisverlichting. Van basisverlichting is echter prima sfeerverlichting te maken. Nu vraagt u zich zeker af hoe u dit doet. Dit kan door het installeren van een dimmer. Door deze dimmer kunt u de intensiteit van de verlichting zelf bepalen. Hierdoor is de mate van verlichting aan te passen aan de sfeer. Zo zult u op een zwoele avond sneller de verlichting dimmen dan wanneer u in een chagrijnige stemming bent.