Waarschijnlijk bedient u een groot deel van de lampen in uw woning met behulp van een schakelaar. Er zijn echter steeds meer mensen die kiezen voor sensorverlichting. Deze verlichting werkt niet meer met een schakelaar, maar gaat aan zodra een sensor beweging detecteert. Lijkt u dit ook wel wat? Dan moet u natuurlijk wel eerst sensorverlichting installeren. Maar wat zijn vandaag de dag eigenlijk de mogelijkheden voor wat betreft sensorverlichting?

Sensor voor binnenverlichting

Het is mogelijk om in uw woning verlichting te installeren die werkt met behulp van sensoren. De kans is echter klein dat u dergelijke verlichting in uw woonkamer plaatst. Waarom? Omdat het betrekkelijk vervelend is wanneer u lekker op de bank ligt en de verlichting telkens uitvalt. Ook in een slaapkamer is deze verlichting niet ideaal. Zodra u uzelf omdraait in bed, springt de lamp aan. Jij kunt sensorverlichting echter wel prima gebruiken in een garage. Zodra u via de garage binnenkomt, springt de verlichting direct aan. U hoeft zodoende niet eerst op zoek naar de schakelaar.

Buitenverlichting met sensor

Sensorverlichting wordt buiten al de nodige jaren gebruikt. Dit is met name het geval bij toegangsdeuren. Heeft u een lamp met sensor naast uw toegangsdeur hangen? Dan springt deze aan wanneer u in het donker bij de deur arriveert. Hierdoor kunt u goed zien wat u doet. Daarnaast schrikt sensorverlichting vaak inbrekers af. Zij hebben er namelijk een hekel aan om in het licht te staan. De kans dat zij de benen nemen wanneer de verlichting aanspringt is dan ook groot.

Laat sensorverlichting installeren door elektricien

Lijkt het u ook handig om sensorverlichting te plaatsen in uw garage of bij uw toegangsdeur? Dan moet dit wel juist geïnstalleerd worden. Bij een verkeerde installatie springt de verlichting namelijk niet aan bij beweging. Dit wilt u uiteraard voorkomen. Laat daarom deze verlichting installeren door een elektricien. Zo’n professional weet namelijk als geen ander hoe hij deze verlichting juist moet installeren. Op deze manier bent u er zeker van dat uw sensorverlichting werkt.